Algemene Regels
Zorg dat je op tijd bent voor je kantinedienst.
Als je verhinderd bent, zorg je zelf voor een vervanger, laat een ander niet in de steek
Iedere vrijwilliger heeft recht op 1 consumptie per uur, dit moet je wel noteren op de turflijst.
- Broodjes en snacks zijn voor eigen rekening.
Zaterdag algemeen
Het bestuurslid van de dag (mits aanwezig) regelt de consumpties (zowel drankjes als broodjes) voor de trainers, leiders en scheidsrechters.
Levering van broodjes
Broodjes worden zaterdagochtend rond 9.00 uur gebracht door bakkerij Aalbertsen.
Bestuurskamer
Drank en etenswaren die naar de bestuurskamer gaan noteren op de turflijst. Bij wedstrijden van het 1e wordt er voor de wedstrijd en in de rust een kan koffie gehaald voor in de bestuurskamer. Na afloop van de wedstrijd bakt men minisnacks (men overlegt met de keukendienst de aantallen van de snacks)
Kassa
Is er iets niet goeds gegaan, doe altijd een briefje in de kassa.
Etenswaren die na sluiting weg worden gegeven noteren op de turflijst.
Afsluiting
Bij afsluiting van de kantine altijd er voorzorgen dat je:
Maandag, Dinsdag , Woensdag en donderdag
Koelkasten, snoep en evt. bakjes met melk en suiker bijvullen.
Drank uit de koelkast of magazijn halen, dan de koelkast weer aanvullen met de drank van de plank in het magazijn.
De lekbladen en de bakken waarop de glazen staan schoonmaken.
Als hier niks aan gedaan wordt blijft er een laagje bier in staan en daar komen vliegjes op af.
Vaatwasser vullen met glazen (wastablet erin en op rechterknop van spoelen zetten).
Bar en tafels schoonmaken en een bezem door de kantine halen
Wanneer er voetballen is, thee en/of aanmaaklimonade klaarzetten.
Bij afsluiting van de kantine er altijd voorzorgen dat je:
Zaterdagochtend van 8.30 tot 13.00 uur
Koelkasten, snoep en evt. bakjes met melk en suiker bijvullen.
Drank uit de koelkast van het magazijn halen, dan de koelkast weer aanvullen met de drank van de plank in het magazijn.
Wanneer er voetballen is, thee en/of aanmaaklimonade klaarzetten.
Vaatwasser vullen met glazen (wastablet erin en op rechterknop van spoelen zetten)
De lekbladen en de bakken waarop de glazen staan schoonmaken.
Bar en tafels schoonmaken en een bezem door de kantine halen.
Toiletpapier bijvullen (ligt in het magazijn).
Glazen klaarzetten voor de middag ploeg en tap 1 aansluiten (kan beneden door het kraantje om te zetten in de koelcel).
Een bezem door de kantine en vuilniszakken legen, deze zakken afvoeren in de kliko deze staat in het magazijn.
Bolletjes waarvan 2 met kaas en 2 met ham om 9.00 uur klaar maken en in de daarvoor bestemde bak op de bar zetten. (met prijskaartje )
Zaterdagochtend keuken om 11.00 uur tot 13.00 uur
Van alle ingevroren etenswaren die verkocht worden een paar stuks uit de diepvries halen.
Ballen gehakt uit koelkast of vriezer halen, de jus warm maken.
Tip: warm water van de koffiemachine gebruiken en deze mengen met de juspoeder
De ballengehakt opwarmen in de magnetron ( 6 min in het zakje ) en verwarmen in de au bain Marie op stand 8. De au bain Marie vullen met water.
Frituurpan (180 C ) en afzuigkap (stand 3) om 11.00 uur aanzetten, de keuken openen om 11.30 uur.
Satésaus warm maken in de magnetron (6 min) en verwarmen in de au bain marie.
Zaterdagmiddag 13.00 - 17.00 / 17.00 - 19.30 uur
Het is zaterdags de bedoeling dat er ook regelmatig wat orde op zaken wordt gesteld in de keuken en kantine, denk niet wie na mij komt moet ook wat te doen hebben. Het is heel demotiverend en frustrerend als je binnenkomt in de bende van een ander.
Wanneer er voetballen is, thee en/of aanmaaklimonade klaarzetten, zie de lijst in de keuken.
Koelkasten, snoep en evt. bakjes met melk en suiker bijvullen.
Drank uit de koelkast van het magazijn halen, dan deze koelkast weer aanvullen met de drank van de plank uit het magazijn.
Toiletpapier aanvullen. (ligt in het magazijn)
Een bezem door de kantine en vuilniszakken legen, deze zakken afvoeren in de kliko, deze staat in het magazijn. De kliko omruilen voor een lege deze staan achter het trefpunt, dit i.v.m. stank en ongedierte.
Bij geen drukke alvast tap 1 sluiten en de spullen alvast schoonmaken.
Keukendienst 17.00 tot 19.30
De frituur wordt zaterdags om 18.30 uur uitgezet. Graag even met de keukenrol het vet bij de frituur weg vegen.
De overgebleven ballengehakt uitdelen en de jus pan leeggieten in de vet ton buiten en schoonmaken.
De spullen die over zijn en weg worden gegeven turven en op de turflijst vermelden.
Alle vaat van de keuken afwassen en de tafels schoonmaken.
Vuilniszakken verschonen en de kliko omruilen voor een lege deze staan achter het trefpunt, dit i.v.m. stank en ongedierte.
Afsluitdienst 19.30 - eind
Vaatwasser volzetten met glazen als het rustiger is (vaatwastablet erin en op rechterknop van spoelen zetten) Aan het eind van de dienst tap 1 afsluiten. Kan beneden in het fustenhok. Let op, er kan nog wel 20 bier uit getapt worden.
De overige glazen kunnen op het aanrecht boven de vaatwasser worden gezet.
De lekbladen en de bakken waarop de glazen staan schoonmaken.
Als hier niks aan gedaan wordt blijft er een laagje bier in staan en daar komen vliegjes op af.
Tafels afruimen en volle vuilniszakken weggooien en deze zakken afvoeren in de kliko. deze staat in het magazijn.
Stoelen op de tafels, zodat het maandag makkelijker is om op te ruimen voor de schoonmaakploeg.
De barkrukken kunnen gewoon blijven staan.
De bar, houten hangtafels en gewone tafels schoonmaken met een sopje en daarna kokend water door de afvoer van de taps spoelen.
De tap van het rosé bier onder water zetten.
Bij afsluiting van de kantine altijd er voorzorgen dat je:
Controleren of de balkondeuren op slot zijn. Degene die afsluit zet het geld in de kluis.
Pasje om af te sluiten ligt achter de bar in het blauwe bakje.