• Houten 1 - SVL 1

• Zaterdag 28 augustus speelde SVL zijn laatste oefenwedstrijd uit tegen Houten. SVL begon stroef aan de wedstrijd, Houten nam het initiatief en speelde elkaar goed de bal toe. Na een minuut of twintig maakte Houten de 1 – 0, via de aanval op rechts werd de bal voorgetrokken en kon bij de tweede paal de bal hard ingeschoten worden. De eerste kans die SVL kreeg kwam in de 25ste minuut, de bal werd voorgegeven en door SVL net naast gekopt. Hierna kreeg Houten weer het betere van spel, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Net voor rust kreeg SVL twee aardige mogelijkheden om de gelijkmaker binnen te werken. De eerste was een vrije trap, waarbij de bal diep op links werd gespeeld en de linksbuiten legde de bal terug maar de inlopende man schoot te zacht in waardoor de keeper de bal gemakkelijk kon stoppen. Even later maakte Houten een fout achterin en daar kon SVL niet van profiteren.
    Na de rust nam Houten weer het initiatief en speelde de bal vrij rond maar kansen kwamen er niet. SVL kreeg na 25 minuten wel een grote kans en bal werd vanaf rand van de zestien meter op de paal geschoten. Even later maakte Houten via een uitbraak er 2 – 0 van. Assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter ging daar niet in me. De scheidsrechter had wel zijn kaarten bij zich want zowel SVL (2x) als Houten (1x) kregen gele kaarten.
    Vijf minuten voor tijd werd een doorgebroken speler van SVL onderuit gehaald in de zestien meter en de scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Hij vergat nog wel de laatste man een rode kaart te geven. Rik van Leeuwen ging achter de bal staan en schoot deze hard in, de keeper kreeg er nog wel een had tegen maar dat was de weinig om de bal tegen te houden. Hierdoor werd een eindstand 2- 1. Over de gehele wedstrijd gezien misschien de juiste uitslag.
    Volgende week speel SVL om 14:30 uur de bekerwedstrijd uit bij de Merino’s.