• Habib al Mohsinawi terug als hoofdtrainer bij SVL

  Beste SVL’ers,

  We kunnen mededelen, dat Habib al Mohsinawi voor de komende twee seizoenen aangesteld is als hoofdtrainer van SVL1. Na het vertrek van Joel Titaley, begin juni, zijn we uiteraard op zoek gegaan naar een nieuwe trainer voor het eerste. Dat hebben we rustig en zorgvuldig aangepakt. We hebben dan ook de tijd genomen om gesprekken te voeren met verschillende trainers/kandidaten.  

  Uiteindelijk is de keuze gevallen op een oude bekende, Habib al Mohsinawi.

  Habib trainde SVL al eens in het seizoen ’20/’21 en onze mannen stonden toen na 4 wedstrijden met 8 punten op een derde plek. Vanwege Covid-19 zijn er helaas in dat seizoen niet meer wedstrijden gespeeld. In de winterstop koos Habib ervoor om zijn contract niet te verlengen. Hij ging voor een uitdaging dichter bij huis, dichtbij Almere dus. Dit leidde tot de nodige teleurstelling bij SVL, aangezien de samenwerking goed beviel en er vooral een uitstekende klik was met de spelersgroep. 

  De gesprekken die de afgelopen tijd met Habib gevoerd zijn, geven ons vertrouwen in de hernieuwde samenwerking. Samen met assistent-trainer Pascal Junggeburt gaat Habib proberen onze sportieve doelstellingen te halen. Ook gaan zij zich inspannen om de doorontwikkeling van het aanwezige talent in de selectie van SVL verder vorm te geven. 

  SVL heeft de sportieve ambitie voor het komende seizoen om zich te handhaven in de 1e klasse. Daarbij is het goed om te weten, dat de KNVB voor de komende twee seizoenen een versterkte degradatie heeft afgekondigd. Dat betekent, dat het aantal eerste klassen teruggaat van 11 naar 8.  Met deze versterkte degradatieregeling op komst ligt er voor Habib en Pascal een “stevige” uitdaging. 

  Habib kijkt er naar uit om weer aan de slag te gaan in Langbroek. Habib: “We gaan voor minimaal twee seizoenen, waarin ik weer onderdeel mag zijn van een gezellige en warme club. Ik kijk uit naar de samenwerking met deze fijne groep spelers” 

  SVL 1 start de voorbereiding op 6 augustus. Een week later wacht thuis de eerste oefenwedstrijd tegen de kersverse 4e divisionist SDVB uit Barneveld. 

  Wij kijken uit naar het volgende seizoen en wensen Habib en Pascal veel succes!

  Technische commissie SVL

  Bestuur SVL

  Gerhard Roeterd

  Martijn Verkerk