• DZC 68 1 – SVL 1

  • Afgelopen zaterdag (11 maart 2023) speelde SVL uit tegen DZC 68 in Doetinchem en speelde 1-1 gelijk. Er had veel meer in moeten zitten want er kwamen in de tweede helft wel vier opgelegde kansen waarbij de aanvallers van SVL alleen voor de keeper van DZC kwamen, maar konden de keeper van DZC niet passeren. Bij SVL was Rik van Leeuwen geschorst en Dennis van de Weerd nog geblesseerd. Met dit gelijke spel is SVL weer een plaatsje opgeschoven en staat nu vijfde van boven. Er werd wel goed gespeeld en zelf Gennaro Ooft speelde een goede party in de verdediging.
    In de 6e minuut schoot een speler van DZC op de doelpaal dus dat scheelde maar weinig of SVL had al snel tegen een achterstand aan kunnen kijken. In de 14e minuut was het Ali Alkan die net buiten het strafschotgebied onderuit werd gehaald, zijn ingeschoten vrije trap werd door de keeper van DZC tot corner getikt. Maar die corner werd snel genomen door Emrah Baskak en door Bart Aalbertsen ingekopt en stond SVL met 1-0 voor. In de 31e minuut werd het toch 1-1 de ingeschoten bal was voor Matthijs Mocking onhoudbaar. De tijd tot de rust was wat heen en weer gespeeld maar er kwamen geen kansen dus de rust ging in met een 1-1 stand. Na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. Al direct na de rust in de 47e minuut kwam de vrij gespeelde Bart Aalbertsen alleen voor de keeper van DZC te staan, maar zijn schot belande tegen de uitgelopen keeper aan. In de 51e minuut overkwam Bart Aalbertsen weer zo kans ook die ging er niet in. De 61e minuut was Sil Schoon die werd aangespeeld maar miste de opgelegde kans en schot naast. In de 68e minuut kreeg weer Bart Aalbertsen een goede kans door aangeven van Ali Alkan maar hij schot de bal over. Daarna werd Bart Aalbertsen gewisseld voor Bart van Lankeren. In de 76e minuut werden Sil Schoon en Sjoerd Aalbertsen gewisseld en kwamen Selcuk Albayrak en Mounir El Hadje het veld in. En wat SVL ook probeerde maar de bal wilde er niet. Ik kan wel stellen dat Bart Aalbertsen er alles aan gedaan heeft, maar de volgende keer gaan ze er wel in en daar houden we je aan. En zo ging SVL wel wat teleurgesteld terug naar Langbroek. Aankomende zaterdag speelt SVL thuis tegen Oranje Wit aanvang 14.30 uur.
    Opstelling SVL: Matthijs Mocking, Jeff van der Bult, Mart van Rossum, Emrah Baskak, Ali Alkan, Sil Schoon (Selcuk Albayrak), Jorrit Fiegen, Sjoerd Aalbertsen (Bart van Lankeren), Timon Brandsen, Bart Aalbertsen (Mounir El Hadje) en Gennaro Ooft..