• Corona update 13 november

  Op 12 november heeft de regering naast de maatregelen van 6 november nog een aantal extra beperkingen en regels aangekondigd. Deze gelden vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur.

  De belangrijkste zijn:

  • Houd 1,5 meter afstand op plekken zonder coronapas;
  • Horeca (sportkantine) sluit uiterlijk om 20:00 uur
  • In de horeca, dus ook onze sportkantine, zijn het Corona Toegangsbewijs (geldige QR code in combinatie met legitimatiebewijs) en een vaste zitplaats verplicht;
  • Publiek is bij sportevenementen, zowel bij de profs als bij de amateurs niet toegestaan. Alle sportactiviteiten kunnen wel doorgaan;
  • Draag een mondkapje in binnenruimtes, waar geen coronapas verplicht is;
  • Als een huisgenoot besmet is, dan geldt de quarantaine ook voor alle andere (gevaccineerde en ongevaccineerde) huisgenoten.

  Er zijn nog een paar belangrijke zaken, waar we met name als sportvereniging rekening  mee moeten houden.

  Bij de jeugd: ouders mogen hun kinderen in de kleedkamer helpen met omkleden, uitsluitend als zij beschikken over een geldig CTB (Corona ToegangsBewijs: men is gevaccineerd, officieel genezen verklaard of recent (24u) negatief getest + legitimatiebewijs). Ze mogen echter niet bij de training of wedstrijd blijven; dan worden ze weer beschouwd als publiek.

  Ouders die hun kinderen begeleiden (rijden etc.) naar uitwedstrijden worden beschouwd als functionele vrijwilligers en mogen dus bij de wedstrijd blijven kijken. Beperk zoveel mogelijk het aantal ouders, dat naar een uitwedstrijd rijdt;

  Vrijwilligers: Vrijwilligers hoeven geen Corona Toegangsbewijs te tonen, wanneer zij in functie zijn. Als zij klaar zijn, moeten zij de accommodatie verlaten. Als ze toegang willen krijgen tot de sportkantine, moeten ze beschikken over een geldig CTB (Corona Toegangsbewijs).

  De kantine is door de week gesloten.

  Op wedstrijddagen (zaterdag) is de kantine ’s middags geopend uitsluitend voor SVL leden met een geldig CTB. Dit betekent:

  • 13-jarigen moeten een geldige QR code laten zien;
  • Vanaf 14 jaar is een QR code in combinatie met een geldig identiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs) verplicht.

  (Kijk op de website voor de openingstijden).

  Op sommige wedstrijddagen zullen professionele beveiligers toezien op de naleving van de Corona regels.

  Over het algemeen respecteren wij de verschillende meningen over Corona. Wij vragen iedereen wel uitdrukkelijk om de vrijwilligers of beveiligers die toezien op de regels met respect te behandelen.

   

  Laten we elkaar positief steunen in deze lastige en vaak ingewikkelde tijd.

  Dank voor jullie begrip en medewerking.

  Bestuur SVL

  Met een sportieve groet,

  Gerhard Roeterd

  Voorzitter SVL Voetbal