• Corona update: houd je aan de regels!

  Beste SVL’ers,

  De wereld om ons heen lijkt tot stilstand gekomen. Steeds meer mensen raken besmet met het corona virus en het aantal doden stijgt dagelijks.

  Ook wij krijgen er in onze directe omgeving mee te maken. Besmettingen in de gemeente, wintersporters die ziek van vakantie terugkomen, horeca dicht etc.

   

  De regering heeft in overleg met het RIVM verregaande maatregelen afgekondigd. De maatregelen zijn erop gericht om uitbreiding van het virus te voorkomen. Verder is het doel om ervoor te zorgen dat onze gezondheidszorg niet ineens met een gigantische piek wordt geconfronteerd. We kennen de maatregelen van de regering en de adviezen van het RIVM waarschijnlijk wel.

  Het heeft natuurlijk ook voor de sport grote gevolgen. Wij snappen ook, dat dat vervelend wordt gevonden.

  Zo is het vanaf 15 maart in ieder geval t/m 6 april verboden om sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden open te houden.

  De achterliggende gedachte van een aantal maatregelen is dat door het vermijden van sociale contacten verspreiding van het virus voorkomen wordt of heel geleidelijk gaat.

  Ondanks dit verbod zijn er nog steeds groepen voetballers actief op ons sportpark.

  Sommige vinden het onzin, als je ze er op aanspreekt.

  Wij richten ons nu even tot de jongeren in het bijzonder, omdat we die nog regelmatig op het sportpark zien. Zeker als je jong bent is de kans, dat je (ernstig) ziek wordt, relatief klein. Maarre……. je kunt het virus wel oplopen en doorgeven aan anderen. Hoe zou jij het vinden dat jij verantwoordelijk bent voor de besmetting van je ouders, je oma of opa, je kleine, kwetsbare zusje of broertje?

  SVL’ers, wees verstandig en houd ook rekening met anderen. Ga dus niet het sportpark op.

  Beste ouders, bespreek dit ook met jullie kinderen.

   

  Wij wensen iedereen succes en sterkte in deze bijzondere tijden.

  Dank voor jullie medewerking

   

  Het bestuur.