• Afscheidswedstrijd Frank Barte

  Aanstaande zaterdag, 6 juli neemt Frank Barte afscheid van het amateurvoetbal. Je zou ook kunnen zeggen, dat het amateurvoetbal afscheid neemt van Frank.

  De laatste wedstrijd van Frank wordt gespeeld door het huidige CDW (aangevuld met spelers die in het verleden met hem gespeeld hebben) en een team van SVL spelers (aangevuld met oud SVL spelers).

  Frank kan terugzien op een imposante carrière. Als 5-jarig jochie begon hij in de jeugdopleiding van CDW onder trainers Henny Loeffen, Barry Brouwer en Ben Rosengarten.

  Hij doorliep de hele jeugdopleiding en maakte in het seizoen 2000-2001 als 18-jarige zijn debuut in het eerste in de wedstrijd tegen HOLLAND (het huidige DHSC).

  Andere trainers waaronder Frank gedurende 12 seizoenen CDW speelde, waren Jaap de Jong (Dragan Ristic), Jam Boes, Gerard Pouw en Frank Brouwer.

  Onder laatstgenoemde haalde Frank met CDW in seizoen 2010-2011 zijn eerste kampioenschap.

  In een zinderende wedstrijd tegen Magreb 90 haalde de ploeg het zo noodzakelijke puntje (0-0) voor promotie naar de 2e klasse. 

  Het jaar daarop degradeerde het team. Bovendien stopte de zondag afdeling van de Wijkse vereniging en CDW 1 moest in de 5e klasse van het zaterdagvoetbal beginnen.

  In die periode zag Frank veel van zijn medespelers vertrekken naar andere verenigingen en nadat SVL hem polste voor een overgang naar de Langbroekers, droeg Frank vanaf seizoen 2012-2013 het wit-blauw van SVL.  

  Deze overstap was het begin van een succesvolle periode zowel voor Frank, maar zeker ook voor SVL.

  De Langbroekers kenden onder trainer Jan Gaasbeek verschillende hoogtepunten, zoals de gewonnen bekerwedstrijd tegen het grote Ijsselmeervogels en deelname aan de landelijke KNVB beker (2-3 verlies tegen EHC Heuts na verlenging).

  Seizoen 2014-2015 vormde een absoluut hoogtepunt met het kampioenschap in de 1e klasse en de bijbehorende promotie naar de hoofdklasse.

  Een belangrijke rol bij dit alles was weggelegd voor Frank. Hij was de sobere, stabiele factor in de verdediging op wie je altijd kon rekenen.  

  Na één seizoen hoofdklasse degradeerde SVL na nacompetitie weer naar de 1e klasse. Sensationeel was dat seizoen wel de thuisoverwinning tegen het gerenommeerde DOVO.

  Na het seizoen 2016-2017 nam Frank afscheid van SVL. Het was ontzettend jammer voor de Langbroekers, dat deze elegante, betrouwbare en altijd presterende verdediger de club ging verlaten. Van zijn medespelers kreeg hij de bijnaam "Inspector Gadget", omdat hij in bijna alle situaties het overzicht behield en er vaak nog net een been of een teen tussen kon krijgen.

  Frank keerde in het seizoen 2017-2018 terug op het oude nest (CDW) en maakte daarna onder trainers Joost Kooijman en Maurice Pot zowel de degradatie uit en promotie naar de 2e klasse mee. In een heuse kampioenswedstrijd tegen VVZ 49 stelde CDW uiteindelijk de promotie veilig en speelde Frank Barte zijn laatste wedstrijd.  

  In zijn indrukwekkende carrière speelde Frank maar liefst 294 competitie wedstrijden voor CDW en werd hij daar tweemaal uitgeroepen tot speler van het Jaar. Voor SVL speelde hij ook nog eens 153 wedstrijden.

  Denken we aan Frank Barte, dan neemt niet alleen een goede speler afscheid maar ook een bescheiden en uiterst sympathiek mens.

  Frank bedankt! Alle goeds.